Tikkun Leil Shavuot
  • Share:

    Tikkun Leil Shavuot

    IN PERSON | For Hebrew Speakers

    When: Saturday, 5/31/2025 7:00 PM - 11:59 PM

    Where: OFJCC, Campus-wide, multiple locations


    לפירוט ההרצאות ולרכישת כרטיסים

     

    ה-ICC@JCC, בשיתוף מתנדבים מהקהילה, מתרגשים להזמינכם לחוות יהדות חברתית ותרבותית בתיקון ליל שבועות, אירוע תרבותי-חילוני ייחודי, המשלב לימוד, יצירה וחוויה מוזיקלית. בערב זה מתכנסים יחדיו אנשי אקדמיה, יצירה ותורה, וחברי הקהילה, לשיח רב-תרבותי הכולל הרצאות, התדיינות, סרטים ומוסיקה, שיח הנוגע במשמעותו של החג בהקשרים מגוונים – ספרות, פילוסופיה, אקטואליה ואמנות.

    הרצאה מרכזית: עמיחי לאו-לביא

    הרב עמיחי לאו-לביא הוא יזם חברתי, פעיל זכויות אדם ולהט"ב, רב קונסרבטיבי, מייסדה ומנהיגה הרוחני של קהילת לב-שול בניו יורק.

    לאו-לביא גדל ברמת גן, בני ברק, ניו יורק וירושלים. את לימודי התיכון סיים כבן המחזור הראשון של תיכון הרטמן לבנים בירושלים ב-1986. הוא המשיך ללימודים בישיבת הר עציון, והתגייס לצה"ל ב-1987 במסגרת תוכנית השילוב של ישיבת עין צורים, שם שירת בצנחנים, כחובש קרביי וכמדריך חובשים בחוליה הארצית.

    לאו-לביא עבד בתחום החינוך הבלתי פורמלי בארגון "גשר", במכונים לחינוך יהודי ציוני, ובבית המדרש אלול בירושלים.ב-1999 הקים בניו יורק את סתורהטלינג - סיפורי סת"ם, קבוצת תיאטרון טקסי המחיה מחדש את מסורת המתורגמן הנשכחת, ומחדשת את טקס קריאת התורה המסורתי כתיאטרון פוליטי חברתי. ב-2009 הקים את לב-שול, מעבדת-קהילה יהודית שוויונית וניסיונית בניו ויורק, שהוא עומד בראשה.

    ב־2010 השלים לימודי תואר ראשון בניו יורק. ב- 2016 סיים לימודי רבנות ותואר שני בחינוך בבית במדרש לרבנים באמריקה של התנועה הקונסרבטיבית.

    אחיו של לאו-לביא, בנימין לאו, עומד בראש מיזם 929 - תנ"ך ביחד. דודו, ישראל מאיר-לאו הוא הרב הראשי לישראל לשעבר, וגם בן דודו, דוד לאו, הוא הרב הראשי האשכנזי לשעבר.

    שיחה לילית עם יונתן ריגר

    יונתן ריגר הוא עיתונאי ותיק, מהבולטים בישראל בתחומי התרבות, הבידור והסיפורים האנושיים. כבר למעלה משלושה עשורים שהוא מביא למסך את פניה השונות של התרבות הישראלית עם רגישות, הומור ואהבת אדם.
    מאז 2012 הוא משמש ככתב התרבות של חדשות 12 ומגיש מדי ערב פינה קבועה במהדורת "שש עם עודד בן עמי". את דרכו התקשורתית החל בגלי צה"ל ככתב תרבות, ובהמשך שימש כשליח התרבות של התוכנית "ערב טוב עם גיא פינס" בניו יורק, שם ראיין כוכבים בינלאומיים כמו ג'וליה רוברטס ומרטין סקורסזה.
    עם חזרתו לישראל, יצר ריגר את הסרטים התיעודיים "אוהב אותך בית"ר" ו"סיפור אולימפי" ששודרו בערוץ 2 (כיום ערוץ 12). בנוסף, ריגר יצר והגיש, במשך 4 עונות, את תוכנית הטלוויזיה "סמולטוק" שזכתה לאהדת הקהל ובה קיים ראיונות אישיים עם מפורסמים שונים. לאחר מכן המשיך לשדר את התוכנית בפודקאסט של חברת החדשות.
    בעולם שבו ישראל לרוב מופיעה בכותרות בהקשרים של סכסוכים ומדיניות, ההרצאה של יונתן ריגר מציעה זווית אחרת אישית, אנושית ומלאת עומק. דרך סיפורים, דמויות ורגעים בלתי נשכחים מהשטח, הוא חושף את הרבדים הפחות מוכרים של החברה הישראלית את הרוח, התרבות, ההומור והתקווה.

    תכנית הערב

    8:00–7:00 בערב: התכנסות, הרשמה וארוחת ערב משובחת, בליווי להקת הג'אז Traffic Jam
    8:15–8:00 בערב: הבדלה
    9:30–8:15 בערב: הרצאה מרכזית: עמיחי לאו-לביא
    10:45–9:45 בלילה: מושב הרצאות
    11:00חצות: שיחה לילית עם יונתן ריגר

    אנחנו שמחות מאוד לראות אתכ/ן גם השנה ולחגוג יחד תיקון מיוחד, מלא בתוכן, חיבורים ורוח חג.


    לכל שאלה או בקשה – אנחנו כאן בשבילכם/ן.

     


    לפירוט ההרצאות ולרכישת כרטיסים


    Join us for a contemporary alternative to an old Jewish tradition as we study the transition from old paradigms to modern ones in Jewish and Israeli culture.

     

     

    יום שבת, 31 במאי
    7:00 בערבחצות
    Oshman Family JCC, campus-wide, multiple locations
    התכנסות ב-Albert and Janet Schultz Cultural Arts Hall (Bldg F)
    $80 כרטיס בודד | ברכישת שולחן של עשרה משתתפים יתבצע החזר של 10% (עד שני ימי עסקים מיום הקנייה)
    לפרטים ושאלות: [email protected]


    Print

    Contact Us



    logos